Spits

Lieve mensen-van-De-Spits,

Vanmorgen de zoveelste teleurstelling van 2014. Hoe mooi ochtenden ook kunnen zijn, zonder De Spits voelen ze toch niet hetzelfde. Ik heb het geluk dicht bij station Amsterdam Muiderpoort te wonen. Geluk omdat hier elke dag een rechtstreekse trein vertrekt naar mijn werk bij station Driebergen-Zeist. Deze rit duurt 49 minuten en deze tijd vul ik het liefste op met het, van voor tot achteren, doornemen van De Spits. De opbouw, onderwerpen en opmaak zijn van een prachtig niveau en elke dag geniet ik hier weer ten zeerste van.
Nu noem ik elke dag, maar helaas word ik steeds vaker teleurgesteld. De krantenbakken op station Amsterdam Muiderpoort zijn leeg. Ze wachten elke dag weer op een flinke lading Spitsen, maar nooit is die dag daar. Ja soms, heel soms, worden ze gevuld. Een klein stapeltje, gewoon voor het gevoel. Mijn buurtgenoten genieten ook zo van De Spits dat ik ze ’s morgens aan zie komen fietsen, naar de krantenbak zie lopen en met een glimlach op het gezicht en een Spits onder de arm zie vertrekken richting huis. Dit natuurlijk alleen als er weer een speciale dag is dat De Spits on ons allen ligt te wachten. Zelfs mensen die niet verplicht in de trein zitten zijn gehecht aan jullie newsfeed.
Vandaag was de vierde teleurstelling op rij deze week. Geen Spits. Ik voel me leeg en ik weet niet of morgen beter wordt.
Doordat ik ook in andere steden heb gewoond, weet ik dat jullie alleraardigste Spits uitdelers hebben die iedereen een goedemorgen wensen en een Spitsje meegeven.
Dit zou geweldig zijn voor bij station Amsterdam Muiderpoort. Nu wil ik niet te veel vragen en ben ik ook al zeer tevreden met een goed gevulde krantenbak waar mijn buurt- en treingenoten hun eigen Spits uit kunnen halen. Hiermee vullen wij ons allen met informatie en beginnen wij de dag gelukkig.
Lieve mensen-van-De-Spits,
Maken jullie mijn ochtenden weer compleet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.