Ouder

30 is het nieuwe 20, 40 is het nieuwe 30. Ik heb beide uitspraken deze week horen vallen en kan hieruit maar 1 ding opmaken: we worden oud maar voelen ons fantastisch!
Iedereen die tegen de 30 aan zit te hikken, inclusief ondergetekende, voelt zich fantastisch. Ouder worden heeft helemaal niks met leeftijd te maken, maar met hoe je je voelt. Misschien vindt de jongere lezer dat ik oud ben omdat ik deze woorden uitspreek, maar ik weet het zeker. Toen ik 18 was dacht ik dat het leven nooit mooier zou worden. Toen ik 21 werd had ik toch wel helemaal alles bereikt. Nu ik 25 ben en binnen een aantal maanden aan de ‘verkeerde kant’ van de twintiger jaren ben beland, voel ik me on top off the world.
Het hele schooltraject is voorbij. Hoe zeer ik het heb gehaat, ik kijk er met een goed gevoel op terug. De eerste jaren met werkervaring zitten er op en ik zit steeds meer op mijn plek achter mijn bureautje. In de liefde heb ik, buiten een bruiloft en echtscheiding, al het denkbare wel eens meegemaakt en dit alles heeft mij gevormd tot de zelfverzekerde en toch best wel leuke dame die ik nu ben.
Ik moet niet liegen. Nog steeds moet ik 21 mei van elk jaar een paar tranen wegslikken. Vanaf mijn 21ste verjaardag was dit om het ouder worden. Vanaf mijn 24ste is dit omdat ik weer een jaar vol mooie dingen heb meegemaakt en ben gegroeid als persoon.
Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld en als dit zo doorgaat kan ik niet wachten tot mijn 30ste verjaardag. Ik zal dan iedereen vertellen dat 30 toch echt het nieuwe 20 is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.